ماشین دنده اتوماتیک همواره با ماشینهای دندهای مقایسه میشود. اصلیترین تفاوت موجود بین ماشینهای دندهای و ماشینهای اتوماتیک، نحوه عملکرد گیربکس است. فرقی نمیکند که گیربکس در چه نوع ماشینی (دندهای یا اتوماتیک) قرار داشته باشد. به طور کلی، گیربکس وظیفه انتقال قدرت ایجاد شده در موتور را دارد. نیروی ایجاد شده در اثر فعالیت موتور، توسط گیربکس به چرخها منتقل میشود.
آموزش کاملا تخصصی با مربی حرفه ای و با سابقه سرکار خانوم مریم کلخوران
آموزش رانندگی با خودرو دنده اتومات در تهران و کرج از درب منزل
نحوه کار گیربکس اتومات به این صورت است که نیرو را از موتور خودرو دریافت کرده و ان نیرو را به دیفرانسیل چرخ ها انتقال می دهد
خودروهای گیربکس اتومات کلاچ ندارد و دیگرنیازی به عوض کردن دنده نیست فقط کافیست یکبار دنده خودرو را روی حالت DRIVE تنظیم کنید
عملکرد گیربکس دستی و گیربکس اتومات هر دو شبیه به هم است اما روش های متفاوتی دارند. تغییر و تعویض گیبرکس اتوماتیک کاملا شبیه به جعبه دنده دستی می باشد کار اصلی ای که گیربکس اتوماتیک انجام می دهد این است که به موتور که دامنه ی سرعت محدودی دارد این امکان را می دهد که سرعت خروجی با دامنه ی گسترده تری داشته باشد.
ابتدا باید با معنا و مفهوم هر کدام از حروف های اینگیلیسی دنده آشنا شویم
وقتی دنده در حالت N قرار گرفته باشد به این معنا است که ماشین خلاص است
و از این دنده برای ترافیک ها یا چراغ قرمز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .
در طول مدت رانندگی دنده باید درحالت D قرار بگیرد که با فشار دادن پدال گاز بصورت اتومات دنده اقدام به جا به جایی میکند
زمانی میخواهید دنده عقب بروید باید دنده ماشین روی حالت R قرار گیرد
بعد از پارک خودرو از دنده P استفاده میشود چون وقتی دنده در حالت P قرار دارد، گیربکس خودرو قفل میشود. بنابراین ماشین در حالت پارک تحت هیچ شرایطی حرکت نمیکند.
خیلی ها تصور می کنند که رانندگی با دنده اتومات کاری بسیار پیچیده و سخت می باشد اما حقیقت موضوع این است که با آموزش صحیح و درست نه تنها پیچیده نیست بلکه خیلی راحت می باشد
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
ماشینهای اتوماتیک بسیار رایج شدهاند و بسیاری از رانندگان امروزی از این نوع ماشین استفاده میکنند. این خودروها با داشتن دندههای اتوماتیک، رانندگی را برای بسیاری از افراد آسانتر کردهاند. در این مطلب، نحوه روشن کردن ماشین اتومات را آموزش خواهیم داد.
ماشین اتوماتیک شامل چند قسمت اصلی است که هر کدام وظایف مختلفی را بر عهده دارند. این اجزاء عبارتند از:
قبل از روشن نمودن خودرو باید مطمعن باشیم که سیستم های مختلف در شرایط عادی هستند برای این منظور باید چند موارد مهم را برسی نمود :
مرحله اول : ابتدا باید دنده را روی حالت P قرار داد و پای خود را روی پدال ترمز بگزارید این کار به این علت است که هنگام روشن شدن ماشین حرکت نکند سپس استارت بزنید. بهاین ترتیب خودرو آماده حرکت میشود.
صندلی راننده باید جوری تنظیم شود که راننده به راحتی به پدال ها تسلط داشته باشد و تنظیم آیینه ها بسیار مهم می باشد
مرحله دوم : بعد از روشن کردن ماشین ابتدا ترمز دستی را بخوابانید و دنده روی حالت D قراردهید و بعد از آن پا را از روی پدال ترمز براشته تا ماشین شروع به حرکت کند بسیاری از خودروهای اتوماتیک مجهز به سیستم کنترل پایداری در مسیر شیبدار هستند. بههمین دلیل حتی با برداشتن پا از روی پدال ترمز، به سمت عقب حرکت نمیکنند.
در زمستان ممکن است که گاهی ماشین سخت تر روشن شود برای روشن کردن خودرو دنده اتومات :
اگر با این روش نتوانستید ماشین خود را روشن کنید، میتوانید از روش دیگری استفاده کنید. در این روش، ابتدا پای خود را روی ترمز قرار دهید و سپس دو یا سه بار دکمه استارت را بفشارید تا موتور را روشن کنید.
نحوه روشن کردن ماشین دنده اتومات در گرما
اگر با این روش قادر به روشن کردن ماشین خود نبودید، میتوانید از روش دیگری استفاده کنید. نحوه روشن کردن ماشین اتومات در این روش به این صورت است که، ابتدا باید پای خود را روی ترمز قرار دهید و سپس دو یا سه بار دکمه استارت را بفشارید تا موتور را روشن کنید.
در هر دو حالت، در صورتی که ماشین اتوماتیک شما نتواند به درستی روشن شود، بهتر است با تعمیرکار ماشین خود تماس بگیرید تا مشکل را برطرف کنند.
وقتی دنده در حالت N قرار گرفته باشد به این معنا است که ماشین خلاص است